perjantai 14. joulukuuta 2012

Päivitys MIND Q3 & Conference Call


Kirjoitin aikaisemmin Mitcham Industriesista, joka vuokraa öljy ja kaasuteollisuuden urakoitsijoille seismisiä laitteita, joita käytetään esiintymien paikantamiseen.

Yritykseltä tuli Q3 joulukuun alussa, ja se oli odotuksia huonompi kääntäen kurssin laskuun. Liikevaihto tippui 18.6 miljoonaan edellisen vuoden 28 miljoonasta. Nettotulos painui pakkaselle ollen -1.2 miljoonaa (-0.10/osake). Käyttökate oli 6.4 miljoonaa. Huono kvartaali oli jossain määrin tiedossa ja johto on aiemmin viestinyt että aktiviteetti tulee hidastumaan kolmannella kvartaalilla. Tulos oli kuitenkin odotuksiakin huonompi. Latinalaisen amerikan toiminnot eivät kehittyneet aivan odotetusti ja Eurooppa jatkoi luisuaan.

Ohjeistus neljännelle kvartaalille on kuitenkin edelleen hyvä, ja perinteisesti Q1 ja Q4 ovat MIND:in parhaat kvartaalit, koska tuolloin mm. Venäjällä ja Kanadassa aloitetaan projekteja, talven johdosta. (Osa kalustosta on niin raskasta, että sitä ei saada liikuteltua paitsi talvisin maaperän ollessa kovaa). Johto on kuitenkin varoitellut, että vuoden 2011 (2012 MIND:in kirjanpidossa) tasolle tuskin tullaan aivan pääsemään ja että tuo vuosi oli poikkeuksellisen hyvä. Tällä hetkellä tämän vuoden EPS on noin 1 $ luokkaa Q4 ollessa jäljellä.

Conference Callista:

Lueskelin myös läpi tuon Q3 Conference Callin ja sieltä mieleen jäi se, että Q3 oli pettymys mutta toimintojen oletetaan paranevan ja mm. Latinalaisen Amerikan lykkääntyneet projektit tullaan teodennäköisesti jossain vaiheessa aloittamaan.

Esillä oli myös omien osakkeiden osto. Mitchamin kurssi on hyvin alhaalla P/B:n ollessa 0.9.  Yritys kirjaa kalustostaan myös arvonalentumisia melko aggressiivisesti, joten tuo P/B luku saattaa olla todellisuudessa jopa alempi, kaluston ollessa todellisuudessa arvokkaampaa. Tähän kuitenkin vaikeaa ottaa kantaa, mutta seikka tuli tuossa sijoittajapuhelussa esille.

Muutamalta analyytikolta tuli aika painavaakin viestiä siitä, että omia osakkeita tulisi ostaa sillä kassatilanne on vahva. Yksi sanoi mm. että paras käyttökohde käteiselle, jota MIND on kerännyt mm. yritysostoja ajatellen, löytyy peilin edestä. Toinen taas sanoi, että omien osto olisi paitsi järkevää näillä hinnoilla, niin hälventäisi myös epäluuloja yrityksen Corporate Governancesta. CEO:n palkka on esim. ihan mukava yms. Tämä onkin yksi yrityksen huolestuttavimmista seikoista ja myönnän, että aikaisemmassa tekstissä kuittasin tämän Corporate Governanceen liittyvän riskin hieman liian helposti pois.

Kuitenkin paineita omien ostoille on nyt asetettu. Tämä ei toki tarkoita että MIND näin välttämättä toimisi, mutta odotuksia tähän on nyt selvästi ladattu. Ja mikäli omien ostot näillä hinnoilla aloitettaisiin, niin se olisi mielestäni loistava juttu.

Lappu on edelleen  tarkassa seurannassa kurssin ollessa 12$ pinnassa. Ostoja en ole vielä ehtinyt tehdä, mutta näen tämän itselleni edelleen potentiaalisena kohteena ja liipasinsormi on melko herkässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti