maanantai 16. syyskuuta 2013

Automodular

Myin viime viikon perjantaina Automodularin osakkeet. Kurssi oli nousussa johtuen omien osakkeiden takaisinosto-ilmoituksesta. Alkuperäinen sijoitusteesi oli tavallaaan lyödä vetoa yhtiön Ford-sopimuksen jatkumisen puolesta. Toukokuussa yhtiö sitten ilmoitti, että sopimusta ei jatketa ja kurssi laski rajusti. Nyt osake on noussut noista lukemista ja katsoin, että on hyvä aika irroittautua, sillä yhtiön tulevaisuus näyttää kovin epävarmalta. Uskon löytäväni rahoille paremman kohteen.

Toisaalta kurssi lienee edelleen alle breakup -arvon, sillä tuskin yhtiö muuten ostaisi omia osakeitaan. En kuitenkaan näe, että saisin epävarmassa tilanteessa enää tarpeeksi upsidea sijoitukselleni. Lisäksi uuden suunnan hakeminen on pitkälti johdon harteilla ja pahimmillaan uuden liiketoiminnan aloittaminen tuhoaa omistaja-arvoa syöden vielä toistaiseksi vahvan kassan pois. Jätän kuitenkin yhtiön seurantaan. Jos tulevaa koskien ilmenee jotain konkreettista ja yhtiö pysyy halpana ei ole mahdoton ajatus hypätä takaisin kelkkaan. Nykytilanne on kuitenkin itselleni epämieluisan epävarma.

Sijoitus oli mielestäni hyvä oppitunti ja myös todistus tasepohjaisen arvosijoittamisen toimivuudesta. Vaikka kaikki meni oikeastaan pieleen sijoituksen kohdalla, en silti tehnyt osingot mukaanlukien juurikaan tappiota johtuen isohkosta turvamarginaalista, jonka yhtiön velattomuus ja suuri rahapino tarjosivat.

4 kommenttia:

 1. Itse ahneena paskiaisena en ole vieläkään myynyt. Päivittäin melkeinpä kamppailen sijoittajan ikuisten kavereiden, ahneuden ja pelon, kanssa. Sitä päivittäin löytää vielä syitä miksi pitää osaketta. Olen antanut firmalle vuoden loppuun saakka aikaa löytää lisää aliurakointia.

  Jos myisin nykyhinnalla 2,21 CAD laput, niin osingot huomioiden tekisin pienen voiton tällä hetkellä ennen veroja. Kaikesta huolimatta, vaikka synkältä on näyttänyt. Valuuttakurssikaan ei ole otollinen nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, kurssi jatkaa edelleen nousuaan. Ei mennyt ajoitus ihaan putkeen :D Voi tosiaan olla, että nousuvaraa on vielä. Ainakin johto ilmeisesti uskoo niin, joten siinä mielessä voi olla hyvä veto holdailla rauhassa.

   Lähinnä tuo epätietoisuus tulevasta kalvoi itseäni. Lisäksi käteinen oli vähissä. Nyt on taas varaa uusiin ostoksiin.

   Tietty kohta yhtiö ilmoittaa esim. uusista tuulivoimaprojekteista ja kurssi tuplautuu :D

   Poista
 2. Kollega, voitko hiukan avata syitä, jotka oikeuttavat pidä-päätöksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siihen mikään "oikeuta" sen kummemmin. Kuten sanoin ahneena ihmisenä pidän vielä siksi, että firma ostaa omia osakkeita, osingonmaksu näyttää rullaavan normaalisti ja kassassa on muutenkin käteistä. Lisäksi nykyinen aliurakointi on tuottoisaa, joten vapaa kassavirta pysynee hyvänä ensi vuoden loppuun saakka.

   Silti uskallan pitää korkeintaan tämän vuoden loppuun saakka, jos mitään uutta suunnitelmaa ei ole vielä kuulunut. Voi olla että poltan tämän kanssa näppini ihan kunnolla, mutta riskinottohalukkuutta vielä löytyy.

   Poista