keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Strayer Education

Tuplasin sijoitukseni Strayer Educationiin tänään. Osake oli taas vaihteeksi rajussa laskussa, mutta en löytänyt tälle mitään syytä, joten päätin tuplata (melko pienen) positioni. Alan yritysten osakkeet laskeneet rajusti parin viime vuoden aikana kun alaa vaivaavat ongelmat tulivat 2010 DOE:n (Department of Education) raportissa esille.

Tuntuu kuitenkin siltä, että sijoittajat niputtavat alan yritykset yhteen nippuun tutkimatta tarkemmin. Alan osakkeet ovat myös olleet shorttaajien suosiossa ongelmien takia. Strayer Education ei esimerkiksi ollut opetusministerion raportissa, jossa käsiteltiin kyseenalaisesti toimivia yrityksiä (Strayerin kilpailijoita kuten Kaplan tai Apollo Group) Strayer on laadullisesti parhaimmasta päästä maksullisia ammattikorkeakouluja ja sillä ei ole ollut ongelmia opiskelijoiden valmistumis-tai opintolainojen default ratejen kanssa. Strayerinkin uusien opiskelijoiden määrä on kuitenkin ollut laskussa ja kurssi on laskenut.

Uskon että Strayer tulee olemaan pidemmällä tähtäimellä hyvä sijoitus. Maksullista koulutusta tullaan kuitenkin tarvitsemaan tulevaisuudessa. Kaikki eivät voi mennä Harvardiin saati edes heikompitasoiseen collegeen johtuen huonosta koulumenestyksestä, SAT kokeesta tai vaikkapa yksinkertaisesti siitä, että kyseinen henkilö on töissä samaan aikaan mutta haluaa kuitenkin saada tutkinnon edetäkseen urallaan. Näihin tarpeisiin Strayer vastaa ja on mielestäni kilpailjoihin nähden etulyöntiasemassa tulevaisuutta ajatellen.

Lisäksi johto tuntuu hyvin pätevältä  ja osinkoa on jaettu mukavasti, paitsi että nyt on siirrytty omien ostoihin mikä on luultavasti tällä kurssilla parempi vaihtoehto. Lisäksi sisäpiirin omistus on viime aikoina ollut tuntuvassa nousussa.

http://finviz.com/quote.ashx?t=STRA

Strayeriin olen tutustunut pitkälti Anders Oldenburgin ja muutaman muun blogistin kautta, joten laitetaan tähän vielä kiinnostuneille linkkejä.

http://www.seligson.fi/phoebus/blogi/show_item.asp?itemID=205
http://blogi.arvosijoittaja.fi/2012/12/top3-sijoituskohteet-joulukuu-2012.html
http://mietteitasijoittamisesta.wordpress.com/2012/02/29/strayer-education-inc-nasdaqstra/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti