maanantai 7. tammikuuta 2013

Markkinatilanteesta...Fiscal-cliff on nyt saatu ylitettyä, markkinatunnelma on positiivinen ja pientä kurssiralliakin nähtiin. Salkku on noussut mukavasti, mutta toisaalta käteistä olisi jonkin verran ostoja odottelemassa. Jännä tilanne kun kurssinousu ketuttaa ja toivoisi laskua, etenkin seuraamieni potentiaalisten ostokohteiden kohdalla :) En kuitenkaan haluaisi tinkiä asettamistani tavoitehinnoista, koska haluan sijoituksilleni riittävän turvamarginaalin. Olenkin toistaiseksi onnistunut välttämään positiivisen tunnelman aiheuttaman huuman, enkä ole vielä rynnännyt ostoksille. Uskon myös että tulemme vielä näkemään volatiliteetin kasvua, vaikka kokonaisuudessaan maailmantalous on kyllä menossa parempaan suuntaan.

Yhdysvaltojen velkakatto-ongelma on kuitenkin yhä ratkaisematta ja demokraatit vs. republikaanit erä 2 on tuloillaan, eikä Euroopankaan ongelmien ratkaisemiseksi ole vielä tehty juuri mitään ja uskon että vielä ensimmäisen vuosipuoliskon aikana nähdään jonkinlaista reaktiota näihin. Kreikka on vielä hoitamatta ja uskon että tulemme näkemään joko velkojen osittaisen leikkuun/maturiteettien pidentämisen tai ääritapauksessa Kreikan eron eurosta. (jota pidän tosin epätodennäköisenä) Ranska on myös huolestuttavassa jamassa, sillä julkinen sektori paisuu kuin  pullataikina, killpailukyky alkaa olla heikko ja Hollanden toimet eivät ole ainakaan helpottaneet tilannetta. Toisaalta  10-vuoden bondin korko on pohjalukemissa, tyyntä myrskyn edellä kenties.

http://www.bloomberg.com/quote/GFRN10:IND
http://www.economist.com/news/europe/21566000-not-competitiveness-shock-surprisingly-bold-government-plan-rude-awakening

Espanjan ja Italian tilannekkaan ei ole muuttunut, eikä toisaalta ollut myöskään tapetilla mutta varsinkin Espanjan tilanne on  pidemällä aikavälillä täysin kestämätön työttömyyden ollessa 25 %, joten tukipakettien anominen lienee vain ajan kysymys.

Yhdysvaltojen ja Kiinan talous näyttää kuitenkin taas vetävän ja uskon että ennen pitkää ne vetävät jopa Euroopan talouden takaisin kasvu-uralle, vaikka ensin toki Yhdysvalloissa on hoidettava mm. velkakatton nosto ja saatava uskottava suunnitelma valtiontalouden tasapainottamiseksi. Pidemmällä aikavälillä pidän kuitenkin tilannetta positiivisena mutta luullakseni saamme viel nähdä hyviä ostopaikkoja parin seuraavan kvartaalin aikana kun vanhat luurangot kaivetaan kaapista, eikä kuvan Uncle Saminkään urakka ole vielä lopussa.

Lähinnä koetan tässä perustella itselleni, miksi en aloita vielä ostoja, vaan odotan kärsivällisesti josko seuraamani laput laskisivat lähemmäs asettamiani hintoja :)

Edelleen seurannassa Fortum ja IBM sekä uusivanha tuttu, vakuutusyhtiö Aflac, josta luultavasti kirjoitan jossain välissä pienimuotoisen analyysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti