tiistai 18. joulukuuta 2012

Nokia

Myin tänään noin puolet Nokia-positiostani. Osake on noussut kesästä huomattavasti ja tänään osake nousi lähes 8% helsingissä. Katsoin aiheelliseksi keventää positiotani näillä hinnoilla. Olen oikeastaan jo pidempään harkinnut keventämistä, koska mielestäni Nokiaa on ollut salkussa liikaa verrattuna riskiin. Mitään oikeaa tietoa esimerkiksi uusien lumia-mallien myynnistä ei ole tullut ja myyntiarviot vaihtelevät tyyliin 1-10 miljoonan välillä, joten mitään ennustettavuutta ei yksinkertaisesti ole. Voi toki olla, että osake jatkaa nousuaan, ja Q4 on odotuksia parempi, mutta enemmin allokoin osan rahoista vakaampiin osinkokohteisiin kuin jännitän Nokian seuraava osavuosikatsausta.

Jätän kuitenkin hieman yli puolet positiosta salkkuun, sillä mielestäni Nokia on kuitenkin paljon paremmassa jamassa kuin vuosi sitten, enkä pitäisi mitenkään mahdottomana sitä, että liiketoiminta alkaa osoittaa vuodenvaihteessa elpymisen merkkejä. Lisäksi mielestäni nokian patentit, kassa, NSN ja NAVTEQ antavat turvamarginaalia worst case skenaariota varten, eli sitä että nokian WP-strategia ei kehitykkään odotusten mukaisesti.

Keskihintani Nokiassa on noin 5 euroa, johtuen pari vuotta sitten tehdyistä loistokaupoista hinnan ollessa yli 8 euroa. Tämän jälkeen olen alentanut keskihintaa muutaman kerran, viimeisin ostos on kesältä. Siis lisää tappioita joita vähentää tulevista jättivoitoista :)

Ostolistalla on tällä hetkellä Fortum, IBM, Nordea ja Mitcham Industries ja näihin tulen allokoimaan Nokiasta saatuja varoja. Lähimpänä ostohintoja on tällä hetkellä ehkä Fortum, mutta kaikki ovat tarkassa seurannassa ja tulen luultavasti suorittamaan ostoja tässä lähiaikoina.

Täytyy toivoa, että Atlantin toisella puolen saataiisin vielä jonkinlainen fiscal cliff -paniikki aikaiseksi niin pääsisi ostamaan halvalla :)

1 kommentti: