sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Blogin tarkoituksesta...

Terve vaan kaikille

Mikäli tänne joku eksyy, niin seuraavassa hieman alustusta blogin tarkoituksesta ja päämääristä.

Olen siis taloustieteen opiskelija, ja sijoittamista olen harrastanut erinäisissä muodoissa, melko keskinkertaisella menestyksellä noin neljä vuotta.

Tämän blogin tarkoitus on tuoda fokusta ja kurinalaisuutta harrastukseeni. Jos on itse itsensä ainut kriitikko, niin tulokset eivät välttämättä aina ole niin mairittelevia. Täällä aionkin esitellä uusia ideoita, ja esittää analyysejä. Kommentoida saa ja kaikki kritiikki otetaan vastaan.

Blogin aloittaminen liittyy osittain myös saamaani herätykseen arvosijoittamisesta. Luin nimittäin kirjan: Value Investing, From Graham to Buffet and Beyond, joka herätti sitten tarkemman kiinnostuksen arvosijoittamiseen. (suosittelen) 

Tulen luultavasti seuraavaksi avaamaan sijoituksiani ja etenkin tekeämiäni virheitä. Lähestymistapani sijoittamiseen on ollut "perse edellä puuhun", mikä ei ole ehkä se suositeltavin tapa aloittaa. Virheistä kuitenkin aina oppii. Yritän myös saada nykyisen salkkuni laitettua blogiin ja jossain välissä alan myös pitää kuukausittaista seurantaa tuotoista. 

Kirjoittelua saattaa tulla myös muista ajankohtaisista talousaiheista tai ihan mistä vaan. Pääpaino on kuitenkin sijoittamisella

3 kommenttia:

 1. Terve!

  Olet tehnyt jo monta tärkeää päätöstä: olet ryhtynyt osakesäästäjäksi, sinulla on suunnitelma, pidät blogia itsekuri-tarkoituksella, olet tunnustanut tehtyjä virheitä. Tilanne näyttää siis hyvältä ajatellen tulevaa. :)

  Ajattelin alkaa seurata kirjoituksiasi, sillä uskon sinun tietävän taloudesta, rahoituksesta, laskentatoimesta ynnä muista paljon enemmän kuin minä. Tsemppiä blogin pitoon! Salkussasi näyttää olevan pari itseänikin kiinnostavaa yhtiötä, mutta muutama aivan outokin, joten jaamme samankaltaisia ajatuksia sijoittamisesta ja arvosijoittamisesta.

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Kiitokset kommentista. Tarkoituksenani on jossakin välissä koettaa kirjoittaa myös noista nykyisistä salkkuyhtiöistä.

  Sijoittamisessa koen itsekin vielä olevani jollakin tapaa aloittelija, tai ainakaan kovin syvääluotaavaa analyysiä ei ole tullut tehtyä. Toki perinteiset tunnusluvut ja rahoitusteoriat ovat tuttuja mutta esim. tilinpäätösten kalhaaminen tuntuu edelleen hieman vieraalta alueelta :) Makrotaloudesta taas uskon jo opintojen puolestakin jotain tietäväni.

  Mukava saada lukijoita, ettei ihan mene yksinpuheluksi. Itsekin seuraan mm. sinun blogiasi. Hyviä tekstejä, keep up the good work.

  Koetan saada tänne enemmän tekstiä lähiaikoina. Yksi mielenkiintoinen yritys olisi tarkastelun alla ja Telefonicalta on tulossa osari jota odottelen mielenkiinnolla.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minulla olisi sinulle yhteistyöehdotus. Otatko minuun yhteyttä juha.toivanen ät sijoitustieto.fi

   Poista